ZONDAG 15 APRIL – 13:00 – 14:30 uur

Teacher : Eva Tjepkema

 

Yin en Yang zijn de namen die de Taoïsten geven aan wat zij de twee belangrijkste krachten in het universum noemen. Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk; Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht. Deze termen zijn niet absoluut; ze bestaan in relatie met elkaar en zijn twee zijden van een geheel. De een bestaat niet zonder de ander. Kortom: Een goed gebalanceerd leven en waarin beide aspecten in evenwicht zijn.

Ons moderne leven is heel erg Yang-georiënteerd; we stellen prijs op zichtbaarheid, competitie en kracht. Deze eigenschappen kunnen een positieve kracht in ons leven zijn, maar ze kunnen ook uit de hand lopen en tot zelfvergroting, agressie en onbeweeglijkheid leiden.

Om diepe tevredenheid uit het leven te kunnen halen, cultiveren we ook onze Yin-eigenschappen: vriendelijkheid, rust en stilte. Een goed gebalanceerde yoga oefening stilt ons verlangen naar beide aspecten: sommige mensen hebben meer Yin nodig, anderen meer Yang, maar wij allemaal hebben ze allebei nodig.

Kosten:

Leden: € 15,-

Niet Leden: € 25,-

Pin It on Pinterest

Share This