CrossFit Club Bussum

Proeftraining ?WODS (under construction)

CrossFit Club Bussum

Laten we eerlijk zijn, CrossFit kan in eerste instantie een beetje intimiderend overkomen. Maar laat ‘t u niet tegenhouden CrossFit training  toch eens te proberen! Wij  geloven erin dat iedereen deze manier van trainen kan volgen – jong, oud, beginner, elite, recreant, outdoor enthousiasteling! CrossFit Club Bussum wordt onder leiding van ervaren CrossFit coaches opgebouwd en samen bouwen we een nieuwe community van sporters binnen het S&W concept.

Iedere Crossfitter traint naar hetzelfde doel; the energy and strength to do anything you want!

HAVE FUN!

 

CrossFit bij S&W

CrossFit Club Bussum is onderdeel van onze club en leden kunnen dan ook gewoon ín hun sportabonnement gebruik maken van de lessen. De lessen bestaan uit max. 12 personen.

Wilt u CrossFit trainingen bij CrossFit Club Bussum volgen dan kunt u in uw abonnement dus ook gebruik maken van alle faciliteiten die S&W heeft te bieden. Wellicht wilt u gewoon eens lekker een yoga les volgen ? Dat kan! Of een keer gebruik maken van een sauna na de trainen om de spieren eens goed te verzorgen ? Dat kan!

Kortom: CrossFit lessen worden toegevoegd in ons dagelijks lesrooster en kosten NIETS extra’s . We zien u graag!

Wat is CrossFit?

Crossfit is in 2000 “bedacht” door Greg Glassman, van origine gymnast, gewichtheffer en personal trainer. De basis van zijn systeem bestond uit de bewegingen die hij kende van het gewichtheffen en turnen. Hiernaast hadden calisthenics een belangrijke plek (oefeningen met eigen lichaamsgewicht als weerstand. Het belangrijkste, meest onderscheidende aspect van Crossfit is echter vooral de manier hoe deze en andere fitnesstechnieken afwisselend, bijna willekeurig onderdeel uitmaken van de diverse trainingen.Hiernaast voegde Greg een competitief element toe door te werken met tijden waarbinnen zoveel mogelijk gepresteerd moest worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal herhalingen van een bepaalde oefening of visa versa.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De training duurt gemiddeld 60 min. Afhankelijk van de WOD die soms meer techniek vereist wordt de warming up ingedeeld.

 

WOD

De afkorting W.O.D. staat voor Workout of the Day, oftewel de work-out van de dag. In alle CrossFit work-outs worden het aantal herhalingen vermeld en eventueel de gewichten die je moet gebruiken voor de work-outs. Als je de work-outs exact kunt uitvoeren zoals ze beschreven zijn, dan wordt dat omschreven als Rx’ed.

RX

RX betekent “As Prescribed”. Dat houdt dus in dat je de WOD (Workout of the Day) precies doet zoals is voorgeschreven op het bord waar de oefeningen staan uitgeschreven plus het gewicht voor mannen en vrouwen. CrossFit is topsport en RX is bedoeld om een bepaald niveau aan te geven binnen de CrossFit wereld.

 

Sport Nieuws

LET’S MOVE FOR A BETTER WORLD

LET’S MOVE FOR A BETTER WORLD

Van 12 maart tot 27 maart is het weer zover en gaan we samen zoveel mogelijk MOVES verzamelen. Dat is goed voor u én ter ondersteuning van het goede doel : Gooise Meren beweegt 'Senioren'. Meer over deze organisatie kunt hier vinden. Om u te motiveren en stimuleren...

WORKSHOP BEWEEG BEWUST

WORKSHOP BEWEEG BEWUST

LAAT SPANNING EN STRESS LOS Datum : Zondag 17 Maart 2024 Tijd : 13:00 - 14:30 uur Body & Mind Studio SQUASH & WELLNESS Teacher : Corrine Geeris Beweeg Bewust is een bewegingsmethode waarbij spanningen die opgeslagen zijn in het lichaam en de dieper liggende...

CROSSFIT GAMES OPEN 2024

CROSSFIT GAMES OPEN 2024

De inschrijving is nog open ! Doe mee! De grootste Crossfit competitie van de wereld begint eind van de maand en iedereen kan hier aan meedoen.Deelnemers moeten drie weken lang, elke week een workout doen. En zoals we al zeiden; iedereen kan meedoen. Het is de...

Graag een CrossFit proefles volgen ?

Kies uit een van de onderstaande opties. Bij inschrijving voor lidmaatschap na trial acces hoeft u geen inschrijfgeld te betalen. Indien u inschrijft binnen 1 week na een proefles dagkaart ontvangt u een refund op uw clubkaart.
Geef aan welke activiteit u wilt doen of afspraak u wilt maken
Check het lesrooster op onze website of bel 035 693 5072

Pin It on Pinterest