CrossFit Club Bussum

Waarom openen wij CrossFit Club Bussum? Laten we eerlijk zijn, CrossFit kan in eerste instantie een beetje intimiderend overkomen. Maar laat t u niet tegenhouden het toch eens te proberen! Wij  geloven erin dat iedereen deze manier van trainen kan volgen – jong, oud, beginner, elite, recreant, outdoor enthousiasteling! CrossFit Club Bussum wordt onder leiding van ervaren CrossFit coaches opgebouwd en samen bouwen we een nieuwe community van sporters binnen het S&W concept.

Iedere Crossfitter traint naar hetzelfde doel; the energy and strength to do anything you want!

HAVE FUN!

 

CrossFit bij S&W

CrossFit Club Bussum is onderdeel van onze club en leden kunnen dan ook gewoon ín hun sportabonnement gebruik maken van de lessen. De lessen bestaan uit max. 12 personen. Wilt u CrossFit trainingen bij CrossFit Club Bussum volgen dan kunt u in uw abonnement dus ook gebruik maken van alle faciliteiten die S&W heeft te bieden. Wellicht wilt u gewoon eens lekker een yoga les volgen ? Dat kan! Of een keer gebruik maken van een sauna na de trainen om de spieren eens goed te verzorgen ? Dat kan!

Kortom: CrossFit lessen worden toegevoegd in ons dagelijks lesrooster en kosten NIETS extra’s . We zien u graag!

Wat is CrossFit?

Crossfit is in 2000 “bedacht” door Greg Glassman, van origine gymnast, gewichtheffer en personal trainer. De basis van zijn systeem bestond uit de bewegingen die hij kende van het gewichtheffen en turnen. Hiernaast hadden calisthenics een belangrijke plek (oefeningen met eigen lichaamsgewicht als weerstand. Het belangrijkste, meest onderscheidende aspect van Crossfit is echter vooral de manier hoe deze en andere fitnesstechnieken afwisselend, bijna willekeurig onderdeel uitmaken van de diverse trainingen.Hiernaast voegde Greg een competitief element toe door te werken met tijden waarbinnen zoveel mogelijk gepresteerd moest worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal herhalingen van een bepaalde oefening of visa versa.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De training duurt gemiddeld 60 min. Afhankelijk van de WOD die soms meer techniek vereist wordt de warming up ingedeeld.

 

WOD

De afkorting W.O.D. staat voor Workout of the Day, oftewel de work-out van de dag. In alle CrossFit work-outs worden het aantal herhalingen vermeld en eventueel de gewichten die je moet gebruiken voor de work-outs. Als je de work-outs exact kunt uitvoeren zoals ze beschreven zijn, dan wordt dat omschreven als Rx’ed.

RX

RX betekent “As Prescribed”. Dat houdt dus in dat je de WOD (Workout of the Day) precies doet zoals is voorgeschreven op het bord waar de oefeningen staan uitgeschreven plus het gewicht voor mannen en vrouwen. CrossFit is topsport en RX is bedoeld om een bepaald niveau aan te geven binnen de CrossFit wereld.

 

Sport Nieuws

VADERDAG WORKOUT

VADERDAG WORKOUT

SAMEN SPORTEN! Op vaderdag 18 juni '23 organiseren wij wederom de ' vader en kind' workout. Aanvang: 12:00 uur tot 13:00 uur - in het Atrium Graag inschrijven via de reserveringswebsite . Voor leden ( een van de twee lid ) is de workout GRATIS Bent u GEEN LID ? Geen...

CrossFit Club Bussum

CrossFit Club Bussum

NIEUW PER 5 JUNI - CROSSFIT BIJ SQUASH & WELLNESS Premium HealthClub Na vele verzoeken van onze leden om CrossFit lessen te kunnen volgen zijn we overstag gegaan . We starten CrossFit Club Bussum op binnen de muren van SQUASH & WELLNESS. Onze coaches hebben de...

Summer Body in Progress!

Summer Body in Progress!

Met de zomer in aankomst wordt uw intrinsieke motivatie voor uw dagelijkse of wekelijkse fitnessroutine weer aangewakkerd. Wie wil er nou niet lekker flaneren over de stranden en boulevards zonder extra kilootjes aan t lijf ! Wij helpen u graag! Zoek een...

Graag een CrossFit proefles volgen ?

Kies uit een van de onderstaande opties. Bij inschrijving voor lidmaatschap na trial acces hoeft u geen inschrijfgeld te betalen. Bij inschrijving na proefles ontvangt u een refund van € 17,- op uw clubkaart. Inschrijving binnen 1 week na proef abo of proefles.
Geef aan welke activiteit u wilt doen of afspraak u wilt maken
Check het lesrooster op onze website of bel 035 693 5072

Pin It on Pinterest