CrossFit Club Bussum

Proeftraining ?WODS (under construction)

CrossFit Club Bussum

Laten we eerlijk zijn, CrossFit kan in eerste instantie een beetje intimiderend overkomen. Maar laat ‘t u niet tegenhouden CrossFit training  toch eens te proberen! Wij  geloven erin dat iedereen deze manier van trainen kan volgen – jong, oud, beginner, elite, recreant, outdoor enthousiasteling! CrossFit Club Bussum wordt onder leiding van ervaren CrossFit coaches opgebouwd en samen bouwen we een nieuwe community van sporters binnen het S&W concept.

Iedere Crossfitter traint naar hetzelfde doel; the energy and strength to do anything you want!

HAVE FUN!

 

CrossFit bij S&W

CrossFit Club Bussum is onderdeel van onze club en leden kunnen dan ook gewoon ín hun sportabonnement gebruik maken van de lessen. De lessen bestaan uit max. 12 personen.

Wilt u CrossFit trainingen bij CrossFit Club Bussum volgen dan kunt u in uw abonnement dus ook gebruik maken van alle faciliteiten die S&W heeft te bieden. Wellicht wilt u gewoon eens lekker een yoga les volgen ? Dat kan! Of een keer gebruik maken van een sauna na de trainen om de spieren eens goed te verzorgen ? Dat kan!

Kortom: CrossFit lessen worden toegevoegd in ons dagelijks lesrooster en kosten NIETS extra’s . We zien u graag!

Wat is CrossFit?

Crossfit is in 2000 “bedacht” door Greg Glassman, van origine gymnast, gewichtheffer en personal trainer. De basis van zijn systeem bestond uit de bewegingen die hij kende van het gewichtheffen en turnen. Hiernaast hadden calisthenics een belangrijke plek (oefeningen met eigen lichaamsgewicht als weerstand. Het belangrijkste, meest onderscheidende aspect van Crossfit is echter vooral de manier hoe deze en andere fitnesstechnieken afwisselend, bijna willekeurig onderdeel uitmaken van de diverse trainingen.Hiernaast voegde Greg een competitief element toe door te werken met tijden waarbinnen zoveel mogelijk gepresteerd moest worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal herhalingen van een bepaalde oefening of visa versa.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De training duurt gemiddeld 60 min. Afhankelijk van de WOD die soms meer techniek vereist wordt de warming up ingedeeld.

 

WOD

De afkorting W.O.D. staat voor Workout of the Day, oftewel de work-out van de dag. In alle CrossFit work-outs worden het aantal herhalingen vermeld en eventueel de gewichten die je moet gebruiken voor de work-outs. Als je de work-outs exact kunt uitvoeren zoals ze beschreven zijn, dan wordt dat omschreven als Rx’ed.

RX

RX betekent “As Prescribed”. Dat houdt dus in dat je de WOD (Workout of the Day) precies doet zoals is voorgeschreven op het bord waar de oefeningen staan uitgeschreven plus het gewicht voor mannen en vrouwen. CrossFit is topsport en RX is bedoeld om een bepaald niveau aan te geven binnen de CrossFit wereld.

 

Sport Nieuws

VERDEDIGEN MET DE WAND

VERDEDIGEN MET DE WAND

PADELCLINIC 17 JULI 2024 organiseert PadelCLub Bussum in samenwerking met Exclusive PadelClinics een leerzame clinic voor zowel de beginnende als de gevordere padeller. LEER HET VAN DE NEDERLANDSE DAMES TOP THEMA : Verdedigen met de wand 18:30 - 20:00 uur  -...

HIT BARRE

HIT BARRE

NIEUW PER 17 JUNI '24 op het lesrooster! HIGH INTENSITY BARRE TRAINING BARRE is een mix van Pilates en Ballet. HIT BARRE is een cardio- en krachttraining van hoge intensiteit. Een Full Body sculpting en toning workout gericht op kernkracht en stabiliteit. Onder...

Murph Workout

Murph Workout

DOE MEE! CROSS FIT CLUB BUSSUM doet mee aan de wereldwijde challenge Murph Gaat u de uitdaging aan ? 27 MEI 2024 - 18:30 - 20:00 uur Wat is Hero Workout “Murph”? Hero workout “Murph” staat bekend als de meest uitdagende CrossFit workout ter wereld. Hero workouts zijn...

Graag een CrossFit proefles volgen ?

Kies uit een van de onderstaande opties.
Geef aan welke activiteit u wilt doen of afspraak u wilt maken
Check het lesrooster op onze website of bel 035 693 5072

Pin It on Pinterest