Catching up strong!

We ‘mogen’ weer Outdoor trainen in Small Groups en op 1,5 mtr afstand en dus starten we vanaf volgende week populaire trainingsvormen weer op, zo ook de bokstrainingen.

Heeft u weleens nagedacht over bokstrainingen? Het is soms best wat imponerend maar… we beginnen bij t begin!

De sport is namelijk veel, héél veel meer dan de gevechten in de ring alleen.

De voordelen:

U verbrandt veel calorieën
Boksen is een goed voorbeeld van een HIIT training (High Intensity Interval Training). Dat betekent in een korte tijd zeer intensief sporten en verschillende oefeningen afwisselen met actieve rustperiodes. Behoorlijk intensief dus. Tijdens een work-out van 45 minuten verbrand je tussen de 600 en 800 calorieën!

Het zorgt voor een strak figuur
Boksen is super voor het figuur. Springen, stoten, blokken, wegduiken… ideaal om de spieren in heel uw lichaam te versterken. Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining in één.

Maak een einde aan de stress
Niks is zo lekker om na een drukke werkdag jezelf helemaal uit te leven tijdens een bokstraining. Zet je verstand op ‘0’ en gaan! Focus  op iets totaal anders dan hetgeen waar u zich druk over maakt of gestrest over bent. Bij boksen komt er endorfine vrij, en door dit stofje voelt u zich achteraf weer lekker vrolijk.

Het is goed voor uw zelfvertrouwen
Boksen geeft een boost aan uw zelfvertrouwen. U oefent met gevechtssituaties, leert uw grenzen kennen en ontdekt waartoe uw lichaam in staat is. Boksen geeft de controle over uw eigen lichaam waardoor u weet wat u moet doen áls er iets gebeurt.

Boksen geeft u meer energie
Ploft u na een lange werkdag het liefst op de bank met een filmpje? Dan bent u vast niet de enige. Maar ook om dit futloze gevoel tegen te gaan is boksen het perfecte middel. Het lichaam wordt tijdens boksen tot het uiterste gedreven en maximaal uitgedaagd. Het gevolg hiervan is dat uw bloedsomloop wordt gestimuleerd en zuurstof naar uw hersenen gaat wat weer zorgt voor meer informatie. Dus ligt er nog werk op u te wachten? Ga boksen, u zult zien dat u daarna een stuk productiever bent!

Goed voor de sociale vaardigheden
Boksen bestaat uit veel oefeningen die u gezamenlijk moet uitvoeren. U wordt dus als het ware gedwongen om samen met anderen te werken aan nieuwe technieken en vaardigheden. Bent u wat verlegen van uzelf, dan gaat boksen ervoor zorgen dat u in het dagelijks leven eerder op onbekende mensen af durft te stappen.

Wanneer is uw eerste Boxing work-out?
Kom gerust langs tijdens de Outdoor Bokslessen om een kijkje te nemen of reserveer een les via de reserveringswebsite.

De trainingen vinden plaats op twee locaties om ons pand heen. Wij verzorgen ook Ladies Only lessen.

Voor trainingstijden en reserveringen verwijzen wij u naar de reserveringswebsite.  Wilt u meer informatie over de trainingsvormen dan kunt u altijd bellen met de servicebalie. Mocht u moeite hebben met inloggen of reserveren dan kunt u ons altijd bellen op 035 693 50 72 of mailen service@squashenwellness.nl. Wij helpen u graag!

Pin It on Pinterest

Share This