Eindexpositie cursisten Atelier Stawicki ” Ode aan het landschap”.

Elk jaar sluiten de cursisten van Atelier Stawicki het seizoen af met een prachtige eindexpositie, maar door de pandemie is deze wat later. Het thema van de expositie is ‘Ode aan het Landschap’. De expositie is te bewonderen van 1 oktober t/m 23 december bij SQUASH & WELLNESS, Struikheiweg 16 in Bussum.

Dit jaar brengt Nederland een ‘Ode aan het Landschap’ en daar sluiten de cursisten van Atelier Stawicki zich bij aan. In het begin van het seizoen 2020/2021 hebben de cursisten zich in de lessen laten inspireren door het Nederlandse landschap in de breedste zich van het woord. Toen kwam de lockdown en moest de cursus voortgezet worden online, maar het resultaat is heel mooi geworden. Elke cursist heeft het thema op zijn/haar eigen manier verwerkt in het schilderij. Zo is er werk te zien gemaakt met acrylverf, olieverf en gemengde technieken zowel op papier, paneel als op doek en het werk varieert van abstract tot realistisch. Zowel beginners als gevorderden doen mee en, hoewel de cursus in Huizen gegeven wordt, komen de cursisten uit het hele Gooi. De expositie is eigenlijk ook een afspiegeling van de cursus, waar beginners en gevorderden naast elkaar werken. Materiaalkennis is een belangrijk onderdeel, zodat men met alle materiaal kan werken. Men leert hierbij zijn of haar eigen stijl ontwikkelen, dit kan abstract of realistisch zijn. Natuurlijk bevat de cursus ook een behoorlijke dosis plezier en enthousiasme en dat is duidelijk tijdens deze expositie te zien.

Deze cursisten laten dat zien:

Dennis Gehring, Wout van Willigenburg, Yvette Rigter, Peter Modderman, Yvonne Hulsbos, Ankie van de Riet, Karin de Visser, Hannie Veenekamp, Marianne van der Vate, Jacqueline Essink , Cindy Beernink , Angela Kop, Jolande Ferwerda, Jacqueline Maschino, Gerda Holleman en José Adam. De expositie ‘Ode aan het Landschap’ is van 1 oktober t/m 23 december te bezichtigen tijdens openingstijden van SQUASH & WELLNESS,  Struikheiweg 16 in Bussum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atelier Stawicki via www.atelierstawicki.nl of per mail atelierstawicki@gmail.com.

Pin It on Pinterest

Share This