Honing is heerlijk in verse muntthee of als zoetmiddel te gebruiken in Smoothies of Shakes.

Deze LOCAL HONEY is onbewerkt en kan helpen bij hooikoorts. Een deel van het stuifmeel wat de bijen uit de bloemen en planten halen, komt in de honing terecht. Door deze honing te eten kan immuniteit opgebouwd worden.

De honing is geheel op ambachtelijke wijze geoogst. Als de bijen de nectar omgezet hebben in de honing en in de raten hebben opgeslagen, haalt Liesbeth van der Pol van BIJENZAKEN die raten uit de bijenkast en slinger de honing vers uit de raten. Vervolgens giet ik zonder verhitting of toevoegingen door een rvs zeef en dan in potjes. Gewoon zoals het hoort.

De honing van BIJENZAKEN is niet alleen gezond en lekker, maar door het afnemen van deze honing helpt u tevens de bijenstand op peil te houden in ’t Gooi. Hoe belangrijk is dit? Bijen spelen een grote rol in de bestuiving van veel gewassen en daarmee hebben ze een sleutelpositie in de biodiversiteit.

Wilt u precies weten hoe honing gemaakt wordt? Of misschien wilt u wel eens een kijkje nemen in een bijenkast op het terrein van SQUASH & WELLNESS . Dat kan allemaal. U kunt contact opnemen met Liesbeth via bijenzaken@gmail.com of bel 06 1443 4004 voormeer informatie over de bijzondere wereld van de bijen.

LOCAL HONEY per potje verkrijgbaar in onze FIT FOOD BAR

Pin It on Pinterest

Share This