Kettle Bell training is een ideale full body workout training om op te pakken tijdens de lockdown in onze OUTDOOR Gym. Onder begeleiding leren wij u – van beginner tot gevorderden – de techniek van het trainen met een Kettle Bell. Reserveringen voor deze buiten trainingen kunnen via de reserveringswebsite worden gemaakt

Voordelen :

Verbeterd Conditie

Snelle manier om buikvet te verbranden

Stimuleert de aanmaak van groei hormonen

Verhoogt hormonen die spiergroei stimuleren

Helpt meer energie te verbranden

Helpt bij (rug) pijnklachten

Goed alternatief voor gewichtheffen en powerliften

Krachttraining is goed voor behouden van botdichtheid

Zorgt voor betere sprongkracht, houding en coördinatie

Meer uitleg:

Betere conditie

Bij de kettlebell training worden alle oefeningen in hoog tempo achter elkaar herhaald waardoor het een intervaltraining met hoge intensiteit is. Dit is ideaal voor de conditie. Uit onderzoek blijkt dat de conditie met ongeveer 6 % verbetert als u kettlebell training doet naast een normale kracht en conditietraining.

Snelste manier om buikvet te verbranden

Uit onderzoek blijkt dat het lichaam meer buikvet verbrandt bij korte intensieve trainingen zoals de kettlebell workout dan bij cardio-training. Uw lichaam verbrandt veel meer calorieën bij een hoge intensiteit training met korte rustmomenten. Volgens het eerder genoemde onderzoek van de Universiteit van Wisconsin kunt u tot 20 calorieën per minuut verbranden. Dat staat gelijk aan wat u normaal in een cardio les van een uur zou verbranden.

Daarnaast is de juiste hormoonbalans ook een voorwaarde voor het verbranden van buikvet. Eén van de hormonen die vetverbranding bevordert is het groeihormoon. En juist de kettlebell training stimuleert de aanmaak van dit hormoon. Groeihormoon, ook wel verjongingshormoon genoemd, is een hormoon dat je lichaam vooral tijdens de slaap aanmaakt. Het is verantwoordelijk voor het herstel van cellen, zoals spier- en huidcellen. Dit hormoon draagt ook bij aan de verbranding van vetcellen. Hoe hoger de groeihormoonproductie, hoe meer vet wordt verbrand. Hiervoor kunt u het beste minimaal drie keer per week de kettlebell training doen.

Verhoogt hormonen die spiergroei stimuleren

Groeihormoon bevordert behalve vetverbranding ook de spieropbouw. En door met kettlebells te trainen maakt u bovendien ook meer testosteron en cortisol aan, twee hormonen die ook bijdragen aan spiergroei en vetverbranding, zowel bij mannen als bij vrouwen. Dit effect is het grootst wanneer u de training doet in korte cycli van 20 seconden maximale kracht, gevolgd door 10 seconden rust.

Helpt om energie te verbranden, niet alleen in de sportschool, maar ook thuis

Spiermassa is niet alleen goed voor onze fysieke kracht, maar helpt ook om een gezond gewicht te behouden zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Spieren verbruiken dagelijks namelijk wel 6 keer zoveel energie als vetmassa. Wat krachttraining doet is de hoeveelheid spiermassa verhogen, zodat u ook in rust meer energie verbrandt.

Onderzoekers hebben uitgerekend dat al met 10 kilogram extra spiermassa ongeveer 100 kcal per dag extra wordt verbrand wat zich over een jaar kan vertalen in 4,7 kilo minder vet. En dat gaat dan alleen nog over de spieren als ze in rust zijn.  Daarnaast dienen spieren als opslagplaats voor glucose. Als je meer spieren hebt kun je dus ook meer koolhydraten eten voordat die worden opgeslagen als vet.

Bij cardio training verbrandt u per minuut in de sportschool wel meer calorieën dan met krachttraining, maar daar houdt het dan ook bij op. Met opbouw van meer spiermassa heeft u er de rest van de dag dus ook nog profijt van, zelfs als u zit of slaapt! Focus bij het sporten dus niet alleen op de energie die u op dat moment verbrandt, maar wát u in de sportschool doet heeft ook een effect op hoeveel energie u ná de trainingen verbrandt.

Helpt bij (rug)pijnklachten

Het voelt wellicht wat tegenstrijdig: een intensieve workout doen om pijnklachten te verminderen, maar onderzoek laat zien dat de kettlebell training wel degelijk kan bijdragen aan het verminderen van pijnklachten. Specifiek werd gekeken naar nek, schouder en onderrugpijn. Het bleek dat mensen met pijnklachten in deze gebieden minder last kregen als ze de kettlebell training gingen doen. Met de training versterkt u namelijk de spieren in uw onderrug en verbetert u de algehele gezondheid en samenwerking van de spieren en het skelet. Daardoor voorkomt en corrigeert de kettlebell workout bestaande rugklachten.

Goed alternatief voor gewichtheffen en powerliften

Trainen met kettlebells is ook een effectief (en leuk!) alternatief om uw prestaties te verhogen bij gewichtheffen en powerliften. In combinatie met gewichtheffen kan de kettlebell helpen om uw kracht en prestaties te verbeteren.

Pin It on Pinterest

Share This