Mogen wij u even voorstellen ? De hoofdtrainer van PadelClub Bussum.

Ewan ( spreekt u uit als Joewen) geboren op 27 februari 1979 in Irvine, Schotland. SInds zijn 4e levensjaar echter woonachtig in Nederland.

Ewan is 20 jaar tennistrainer geweest op grote verenigingen in de omgeving Utrecht. Voor de KNLTB is hij Bonds jeugdtrainer voor regio Midden geweest en heeft hij gewerkt voor de Toptennis afdeling van een Tennis Academy, waar nationale en internationale jeugdspelers werden opgeleidt. 

“In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met padel door het zien van een YouTube clipje” vertelt Ewan. Ik wist niet wat ik zag! Er gebeurde van alles, volleys, lobs, smashes, touch, de kooi uit rennen, ballen kwamen via de glaswanden weer terug en de rally’s zagen er spectaculair uit. Ik moest dit ook gaan proberen.

Zo gezegd ,zo gedaan en eenmaal op de baan was hij binnen 10 minuten verkocht.  Hij werd besmet met de ‘Padelvirus’. ging vaker spelen, volgde trainingen in Spanje en is zelf ook trainingen gaan geven. Ewan vond Padeltraining geven zoveel leuker dan tennistrainingen, dat hij eind 2016 zijn eigen Academy is begonnen, genaamd Padel Academy Transition www.padel-transition.com ). Van daaruit is het balletje gaan rollen. Ewan is Chef de Mission geweest voor de Nederlandse Padel Bond voor het nationale heren- en dames team voor het EK in Portugal en WK in Paraguay. Momenteel is Ewan Dames bondscoach, die een 4e plek behaalde op het EK in Rome 2019. én jeugd bondscoach, die een 5e (meisjes) en 9e (jongens) plek behaalde op hun eerste WK in Valencia 2019.

Ewan was sinds 2016 als trainer actief bij een racketcentrum in Houten, waar we van niks naar 11 competitieteams zijn gegaan, waar volle bak aan trainingen werd gegeven en succesvolle events gedraaid werden. “Doordat dit centrum eind vorig jaar verkocht is aan een projectontwikkelaar moest ik op zoek naar een andere locatie “vertelde Ewan. “Uit de verschillende keuzes die ik had ben ik blij om te zeggen dat het PadelClub Bussum is geworden. Ik hoop ook hier de mensen te besmetten met de padel virus.

Bent u nieuwsgierig naar Padel, kom dan gerust eens kijken en kom een praatje maken, maar beter nog…kom de padelbaan op

Pin It on Pinterest

Share This